Om oss

Välkommen till Knallekviltarna!

Knallekviltarna är en kviltförening som finns i Sjuhäradsbygden. Vi träffas i Borås på lördagar var tredje vecka för att  lära varandra nya och gamla tekniker och visa vad vi sytt sedan vi träffades sist. Ibland anlitar vi även kursledare utifrån.


Föreningen har funnits sedan 1995 och har idag ett 40-tal medlemmar. Utöver våra träffar ordnar vi utställningar, gör en gemensam resa varje år och syr barntäcken och bonader till ett barn- och mödrahem i Rio de Janerio, Brasilien.


Knallekviltarna är medlem i den rikstäckande kviltföreningen Rikstäcket.


Våra närmaste "grannar" är Kuberna (Göteborg), Lapphexorna (Göteborg), Kviltsystrarna (Varberg), Lappugglorna (Vargön), Lindlapparna (Kungsbacka), Lyckostarna (Falköping), Tanumskviltarna (Tanum) och Västlapparna (Uddevalla).

Medlemskap i Knallekviltarna

Vi är ett gäng glada kvinnor som tillsammans besitter en stor mängd kunskap inom lappteknik. Denna kunskap delar vi gärna med oss av till varandra under våra syträffar. Är du nybörjare inom lappteknik, hållit på ett tag - eller kanske till och med proffs, då är du välkommen till oss!


Skulle du vilja bli medlem i Knallekviltarna? Du kan göra på något av nedanstående sätt:


1) Ring vår ordförande Kajsa Johansson: 070-626 14 30.


2) Skicka mail till info@knallekviltarna.se


3) Kom till någon av våra träffar. Datum hittar du under knappen Kalender. Vi träffas på Nykterhetsgården Lönnen ungefär var tredje vecka. Lönnen ligger på Kasernvägen 6 (gamla soldathemmet). Länk till karta. Träffarna börjar kl. 10.00 och håller på till ca 14.00.

Knallekviltarna